Rédigé le 20 mars 2009 à 18:18 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (2) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
Rédigé le 20 mars 2009 à 18:12 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
PER INIZIARE
TERRINA DI FEGATO GRASSO D’ANITRA CON FICO
Salade “Lorette”, celeri, mâche, betterave, huile d’olive Ligure, balsamico
AFFETATO MISTO DI PROSCIUTTI CULATELLO, PARMA, SAN DANIELE
Granité au fruit de la saison, poivre vert confit
CARPACCIO DI SALMONE DE SCOTIA AL LIMONE E OLIO DI OLIVA LIGURE
Salade de roquette, mousse aux herbes fraîches
GAMBERO DI MARE ALLA GENOVESE
Salade de pommes de terre & primeurs à la mayonnaise de corail truffée
FINOCCHIO STUFFATO AL VINO MOSCATO D’ASTI E ZAFFERANO
Salade de mesclun à l’oignon rouge & poivrons 3 couleurs
ZUPPA DI CIPOLLE SOAVE AL VERMOUTH SECO
Surmontée d’un soufflé au Parmesan
FRITELLE DI CIECHE, GRANCHIO E VERDURE MISTI
Soupçonnée de gros sel de mer aux herbes
PRIMI PIATTI (choix différent selon le marché)
BUCATINI ; CHITTARA ; LINGUINI ; SPAGHETTI ; VERMICELLI ; ZITI
BAVETTE ; FETTUCINE ; PAPARDELLE ; TAGLIATELLE ; NASTRONE
CASARECCE ; CONCHIGLIE ; FUSILLI ; LUMACHE ; PENNE ; RIGATONI
LASAGNA ; CANNELONI
CAPELLETTI ; RAVIOLI ; TORTELLI ; TORTELLINI
GNOCCHI DI PATATE ; GNOCCHI DI SEMOLINA
RISOTTO ; FARO
PESCI E FRUTTI DI MARE
PESCE ESPADA ALLA GRILLA
Julienne de poivrons 3 couleurs, oignon rouge, palet de risotto
FILETE DI SALMON DE SCOTIA SEMI GRILLATO
Fumet au Noilly sec, champignons, petites légumes, herbes fraîches, purée de pommes de terre
PESCE GALLINELLA E TRIGLIE GRILLATI
Fumet de bouillabaisse au safran et pommes marinières
SAN PIETRO AL FORNO DA ENRICO
Camaieu de legumes verts, sabayon aux herbes fraîches, huile d’olive Ligure & Balsamico
GAMBERO DI MARE AROSTO AL VINO PASSITO DE PANTELLERIA
Raisins Muscat & capres de Pantelleria, riz noir dit ”Venere”
GRILLIATA DI SEPPIE ALLA SICILIANA
Caponatina relevée à la harissa & coriandre, croquette de polenta
FILETE DI BRANZINO DA MAMMA LUIGIA TARTUFATE
Huile d’olive Ligure,artichauts & pontes vertes frites, citron, truffe noire, polenta crémeuse
CARNI
LOMBATTA DI MAIALINO DI LATTE ALLA ROMANA
Echalotes & ail confits à la sauge, gnocchi de semoule, coeur de céleri au four
FEGATO DI VITELLO IN AGRODOLCE ALLA MODENESE
Petite friture d’oignon rouge & poivrons 3 couleurs, aglio, Balsamico, miel, raddichio au four
BISTECCA DI LOMBATTA DI MANZO AL ANTICA FIORENTINA
Grillée avec un beurre à la gramolata & huile d’olive Ligure, Pommes au four & legumes de saison
SOVRANA DI FARAONE AL TARTUFA DI NORCIA
Etuvé dans un consommé au truffes & riz “vialone nano” aux carotes et céleri
PETTO DI POLLO ALLA MARENGO CON SCAMPI
Epinards au beurre d’ail & gnocchi de pommes de terre croustillants
COSTOLLETA DI VITELLO ALLA DIAVOLA
Fondue de tomates relevée à la harissa, coriandre, capres, & anchois, fenouil au four
SOVRANA D’ANITRA AL ARENCIA SANGUINELLA
Pommes de terre pailles & oignons frits
DOLCI
IL NOSTRO TIRAMISU CON SAVOIARDI AL MANDORLE
Salade d’oranges aux zestes confits
VARIAZIONE CIRCA IL LIMONE DI PANTELLERIA
Gâteau Joconde, crème brulée, tartelette coup de soleil, glace,
gelée au Limoncello, biscotti, zestes confits, mousse
FRITELLE DI GELATO AL OLIO DI OLIVA “BIANCARDO”
Salade de figues & fraises au Passito de Lacrima Christi del Vesuvio
GELATINA DI LATTE DI MANDORLE DE SICILIA
Sirop à l’eau de rose, croquant de pistaches, tuile palmier
LA NOSTRA ZUPPA INGLESE
Aux fruits confits, Maraschino, ricotta
VARIAZIONE CIRCA IL CIOCCOLATO NERO AMARO
Gâteau Opera, crème au four, tartelette miel/amandes, glace,
mousse à l’orange, chocolat chaud, biscotti, tuile dentelle, truffe
FINOCCHIO STUFFATO ALLA LIQUORE D’AURUM
Glace à l’huile d’olive “Biancardo” et cantucci,
ENSALATA DI TUTTI LE FRUTTI DELLA STAGIONE
Crème brulée, nougatine
VARIAZIONE CIRCA LE CASTAGNA
Monte Bianco, tartelette, glace au vieux rhum, crème brulée,
soufflé glacé, marron glacé, bugne à la farine de chataigne
PREPARAZIONE PER PRIMI PIATTI
CON POMMODORI
NAPOLETANA : sauce tomate avec ail, oignon, céleri, carote, origan, huile d’olive Ligure
AL CARTOCCIO : tomate & oignon rouge crus, herbes fraîches, pancetta, Parmesan, huile d’olive Ligure
AMATRICIANA : sauce tomate napolitaine avec pancetta, pecorino
AL TORCCHIO ARRABIATO : sauce tomate napolitaine avec fenouil, coriandre, anchois, harissa, capres
AL RAGU VERACE : sauce tomate napolitaine avec cochon, veau, boeuf, Parmesan
ALLA PUTTANESCA : sauce tomate napolitaine avec olives noires, capres di Pantelleria, thon
CON FRUTTI DI MARE
ALLA MARAVIGLIOSA : moules, scampi, suppions, palourdes, crabe, échalotes, ail, céleri, persil, crème
ALLA LIGURE : gambas royales, huile d’olive Ligure, ail, basilic, anchois, pignons, parmesan, citron
AL VONGOLE : sauce tomate napolitaine avec palourdes, crème & persil
AL NERE DI SEPPIE : suppions sautés avec échalotes, ail, fenouil, artichauts, porcini, Parmesan, (pâtes à l’encre)
AL LIMONE E TONNO ROSSO : picata de thon rouge grillées, ail, persil, jus de citron, gramolata, échalotes
CON PANNA
PRIMAVERA ; légumes verts de saisons sautés à l’huile d’olive Ligure, crème, Parmesan, gramolata
ALLA CARBONARA ANTICA : échalotes, porcini, pancetta, Muscat d’Asti, crème, Parmesan, liaison jaune d’oeuf
AL ARANCIA : oignon rouge, fenouil, oranges sanguines (zestes & suprèmes), scampi sautés à lhuile d’olive
AL FORMAGGIO BLUE : torta mascarpone, noix, vin doux, echalotes, crème, tomate crue
AL RAGU BIANCO : dés de poulet, veau & ris de veau, échalotes, céleri, champignons, truffe blanche, crème
PER PASTA RIPIENE (cannelloni, cappeletti, lasagna, ravioli, tortelli, tortellini ...)
AL MAGRO : oignon, ail, huile d’olive ligure, épinards, champignons, purée de pommes de terre, ricotta, Asiago
STRACOTTO DI CAPRIONI : ragoût de gibiers au vin Barolo & genievre
AL VERDE CON FARAONE : pintade, oignon, céleri, carote, épinards, oseille, beure au jus de betterave
ZUCCA E MANDORLE : purée de courge rouge, amandes, mostaza di crémone, parmesan, beurre, huile d’olive
AL FORNO : sauce tomate napolitaine avec boeuf, cochon, veau, béchamelle, mozarella
TRE FORMAGGI : prosciutto, torta mascarpone, fontina, provolone, crème, beurre à la sauge
ALLA PARMIGGIANA : sauce tomate napolitaine avec aubergine, Prosciutto, Parmesan, gratiné avec Fontina
RISOTTI, FARO O GNOCCHI
DA ENRICO : Scampi, artichauts, pointes vertes, porcini, échalotes, céleri, fenouil frits en julienne
ALLA CALABRESE : oignon, ail, courgette, aubergine, poivron, tomates en dés, huile d’olive, vieil asiago
CON FUNGHI MISTI : tous les champignons de saisons sautés avec ail, échalote, parmesan
CON TRIGLIE ORIENTALE : échalote, céleri, fenouil, zestes & suprèmes d’oranges, fondue de tomate, coriandre
ALLA PILOTA : oignon, choux frisé, saucisse luganiga “maison” herbes fraîches
QUATTRI FORMAGGI : vin doux, torta mascarpone, asiago, fontina, talleggio, ciboulette
AL ALBANESE : échalote, petits pois, roquette, pancetta, truffe blanche, fontina
CON CONIGLIO CACCIATORE : oignon, ail, celeri, tomate, lapin, champignons, herbes fraîches
CON VERDURI FRITTI : artichaut, pointes vertes, ciboule, fèves vertes, oignon, céleri, fenouil, porcini
Rédigé le 21 novembre 2008 à 20:31 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
Mezze Table
BABA GANOUSH: Eggplant purée with garlic, cilantro, olive oil & lemon juice
HUMMUS TAHINI: Chickpeas purée with lemon & sesame cream
BULGUR TABOULEH: Parsley, mint leaves, cilantro crush salad with bulgur, red onions, tomatoes, lemon, cinnamon, olive oil
ZITOUN M ’ALLAH: Marinated & broken olives salad flavoured with herbs, spices & salted lemon
BIT ENGEL TORCHI: Red pumpkin & potato crushed salad with lemon, chilli pepper & olive oil, caraway flavoured
DOLMADES: Grapes leaves roll stuffed with lamb pilaf rice
FALAFEL: Crushed chickpeas with onions & spices, sesame crumbed fried patties
SLATA MECHOUIA: Char broiled sweet green peppers, garlic & tomatoes with olive oil, canned tuna, & hard boiled egg
SLATA KHALCHOUFA: Stewed fennel & artichoke salad flavoured with lemon, cilantro & saffron
KATAFIEH: Feta cheese patties wrapped in shaved filo & roasted in oven
BOURREKA: Spinach, onions & cheese rolls wrapped in filo
BOUTTAREK: Mullet fish eggs salted & dried, served with lemon & olive oil sauce
SISH GOMBRA BIL CHERMOULA: Char broiled prawns skewers served on onions, lemon, cilantro & tomatoes sauce
SHISH TAOUK: Char broiled chicken skewers marinated with lemon, saffron & cilantro
SHISH KEBAB: Char broiled lamb skewers marinated with sweet paprika, onions & cilantro
KEFTADES: Char broiled minced beef skewers spiced with cumin & lemon
BOULFAFEH: Char broiled liver & kidney lamb skewers wrapped in cauls
KIBBEH: Fried bulgur patties stuffed with lamb stew& hard boiled egg
Main course specialities
John Dory ALEXANDRIAN style: Oven baked filet wrapped in grapes leaves, saffron pilaf rice with dried sultanas
& almonds, sheep yoghurt sauce flavoured with herbs, onions, tomato dices, mint & olive oil
HERBED RED TUNA STEACK WITH Okra fritters & SPICED TOMATO SAUCE:
Char broiled tuna steak crusted with dry herbs served with garnishes
Red mullet filets with lemon egg sauce, deep fried artichoke & broadband beans:
Wrapped in orange & lemon thin slices & steamed served with garnishes
“Mechoui” style lamb shank : Oven baked slowly at low temperature served with mixed diced spring vegetables & semolina couscous
Grain fed chicken breast Iranian style: Marinated in lemon juice, char broiled served with lemon & pistachio
sauce, sweet potato purée & roasted figs
Rib eye steak of prime beef oriental style: Marinated with lemon, red hot chilly pepper & cilantro, char broiled, served with lentils & diced vegetables stew, capers olive oil sauce
Vegetarian specialities
Chakchouka bil ojja: Onion, tomato, cauliflower, eggplant, zucchini, broadband beans & garlic stewed in olive oil &
served with poached egg
Deep fried spring vegetables: Fritters of artichokes, broccoli, cauliflower, eggplant, fennel, sweet peppers,
zucchini, served with spiced olive oil tomato sauce
Spring vegetables couscous: Light buttered semolina couscous with market vegetables stew
Oriental Sweet delicacies
Assorted honey glazed baklava: with almonds, pistachios, nuts in filo dough
Assorted halva: with pistachios & almonds
Almonds Blanc manger: jellied almonds milk topped with rose water syrup & pistachio crumble
Maghrebi oriental pastries: Horn of gazelle, almonds fried cigar roll, dates makroud, honey chebakia,
caramelized almond paste stuffed dried fruits
Figs puff custard in filo millefeuille: served warm with red berries sauce & halva ice cream
Couscous semolina pudding with orange blossom honey: served with fresh fruits salad
Caramelized stewed eggplant Egyptian style: saffron & lemon flavoured syrup, star anise ice cream
and almonds tuiles
Rédigé le 21 novembre 2008 à 20:21 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
STARTERS
COLD:
GREEN AVOCADO GASPACHO FLAVORED WITH “MATAGRINGO” SOUTHERN SPICES & HERBS
Pink shrimps, mussels & cuttlefish in brine
“TARTAN SEAL” SCOTTISH SALMON HOME MADE PREPARED
Hickory smoked or dill marinated, home made bagel & herbed sour cream
RAW FISH TARTAR MADE WITH CATCH OF THE DAY
Avocado & mango mixed salad with virgin olive oil & lime juice
CHARGRILLED CUTTLEFISH SERVED COLD IN OWN JUICE AS SERVED IN CRETE ISLAND
Rice salad with Greek garnishes
OUR HOME MADE TERRINE OF THE DAY SERVED WITH BALSAMICO JELLY
Toasted country rye bread & field mix salad
PARMA CURED HAM DOP “RISERVA 24 MONTHS” FROM “CASA LANGHIRANO”
Lemon/melon sherbet enhanced with candied green peppercorn
ORGANIC TOMATO CARPACCIO SPRINKLED WITH EXTRA VIRGIN LIGURIAN OLIVE OIL
Field mix salad and shaved Reggiano cheese
UNSKINED FINGERLING POTATO SALAD WITH POACHED EGG & KIPPERS FILET
Spring mixed green veggies with our fresh petite herbs mayonnaise
RAINBOW COLORED VEGGIES COLD FLAT TORTILLA
Extra virgin Andalusia olive oil & Sherry vinegar dressing
WARM:
ORGANIC SWEET ONION SOUP “CHEF STYLE”
Topped with a cheddar soufflé
SNAILS, PIGLET FOOT & WILD MUSHROOMS POT PIE WITH CHABLIS WINE SAUCE
Puff pastry crust, field mix salad with walnuts apples & celeriac
BAKED POTATO FILLED WITH OYSTER, MUSSELS & COCKLE STEW IN RUSTY BEER
Spring baby lamb lettuce salad with walnut oil & lemon dressing
ORGANIC BABY ROOTS & LEAVES STEAMED OVER VEGGIES BROTH SERVED WITH WARM PORCINI SHAVE
Porcini oil & Balsamic vinegar dressing
IMPERIAL VIETNAMESE SEAFOOD & PORK FRIED EGG ROLL “NEM”
Genuine HanoÏ ancient recipe
COLD SANDWICHES:
VIETNAMESE CRISPY BAGUETTE SANDWICH HANOï STYLE
Ham, chicken, liver pâté, marinated roots, cilantro, chili mayonnaise, soy sauce
THE VERY CLASSIC BACON, LETTUCE & TOMATO SANDWICH
Served with yucca chips and shredded green papaya salad
THE TOO VERY CLASSIC CHICKEN CLUB SANDWICH
Served with yucca chips and shredded green papaya salad
PARMA CURED HAM DOP “RISERVA 24 MONTHS” FROM “CASA LANGHIRANO” SANDWICH
Served on Ciabatta bread, with buffalo mozzarella, tomato, aragula & pesto sauce
“TARTAN SEAL” SCOTTISH HOME MADE PREPARED SMOKED SALMON SANDWICH
Served on Swedish rye bread with dill & mustard sour cream sauce, & potato salad
SPINY LOBSTER SALAD “WEST INDIES STYLE” SANDWICH
Served with yucca chips and shredded green papaya salad
CHAR BROILED & OLIVE OIL MARINATED VEGGIES WITH SHAVES OF REGGIANO SANDWICH
Served cold on pesto flavored focaccia bread
WARM SANDWICHES:
CHAR GRILLED AHI TUNA LOIN BACON WRAPPED TOURNEDOS SANDWICH
Served on brioche bun with wakame seaweed spicy salad
EDNA LEWIS CRAB CAKE PATTIE “FISHBURGER STYLE SANDWICH”
Served on classic sesame bun with jalapeño aioli & traditional garnishes
CHAR GRILLED COLOMBO FLAVORED KUROBUTA PORK PATTIE SANDWICH
Served on poppy seed bun with soy sauce mayonnaise & traditional garnishes
CHAR GRILLED PRIME BEEF FILET MIGNON GREEN PEPPERCORN CRUSTED SANDWICH
Served on crispy French baguette, “Café de Paris” béarnaise, vrai jus, French fries & salad
THE GENUINE PERFECT HAMBURGER "NEW yORK CAROL'S STYLE"
Served on toasted sesame bun with bacon, cheese, lettucce, tomato & "Carol's" sauce
SPECIAL BREAD:
ORGANIC CIABATTA ROASTED WITH PESTO FLAVORED LIGURIAN EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
FISHERMAN’S CATCHES
SEMI CHAR GRILLED “TARTAN SEAL” SCOTTISH SALMON
Served in own broth with Noilly, white veggies & mushrooms julienne
BAKED “RED GURNARD, RED MULET & POTATO GARLIC MASH PIE”
Topped with Cotswold cheddar gratin
DEEP FRIED FILET OF PLAICE IN BEER BATTER WITH CRISPY VEGGIES CHIPS
Tartar sauce & fried parsley
“A LA PLANCHA” SEARED MONKFISH CHOPS WITH MARJORAM
3 colors sweet peppercorn and red onions sauté & porridge patty
CARLINGFORD MUSSELS AND/OR COCKLES IN MULLIGATAWNY BROTH
Curry vindaloo flavored with garnishes & basmati rice
CHARBROILED JUMBO PRAWNS WITH LEMON & LIGURIAN EXTRA VIRGIN OLIVE OIL
Seared asparagus tips, porcini & sun-dried tomato with pappardelle noodles
DIVER KING SCALLOPS “TEPPANYAKI” SEARED WITH KIKKOMAN’S TERRYAKI SAUCE & GINGER
Udon noodles & seared vegetables with sesame seed
GAME, MEAT & POULTRY MAIN COURSES
ALL OUR PRODUCTS ARE ORGANIC OR ORIGIN CERTIFIED
ANGUS ABERDEEN BEEF:
OXTAIL CASSEROLE SLOWLY SIMMERED IN PINOT NOIR RED WINE
Spring garden veggies & our famous roast onion flavored potato mash
CHARGRILLED RIBEYE STEACK WITH COARSE SEASALTED BUTTER
Market green string beans, roasted tomato, Yorkshire pudding
“KUROBUTA” PORK
LEAN BELLY SLOWLY OWEN BAKED “12 HOURS” IN OWN JUICE FLAVORED WITH ASIAN BARBECUE SPICE
Cantonese rice, wok veggies casserole
LOIN CHOP CHAR BROILED “BRASSERIE” STYLE JUICE WITH LEMON, CAPERS, CROUTONS & PARSLEY
Riesling sauerkraut & buttered mashed potato with crushed juniper
THE TRADITIONNAL BANGER & MASH
Home made sausage & gravy with our famous roast onion flavored potato mash
MILK FED “DELFT BLUE” VEAL:
CHAR GRILLED RIBSTEACK ON THE BONE WITH LIGURIAN EXTRA VIRGIN OLIVE OIL BEARNAISE
Wild mushrooms casserole & home made fried potato skins
SEARED CALVES LIVER WITH LIME VEAL JUS & ONIONS, SWEET & HOT BELL PEPPERS ROUGAIL
Green tea noodles & veggies chow mein
FARM FREE RANGE CHICKEN, DUCK & VENISON:
SEARED CHICKEN BREAST WITH BONE IN “FROG ISLAND ALE BEER” FLAVORED SAUCE
Buttered carrots & chives casserole & porridge patty
SLOW COOKED CHICKEN LEG WITH DUBLIN BAY PRAWN & IRISH CREAM SAUCE
Pilaf rice mixed with veggies of the market brunoise
CHAR GRILLED MALARD DUCK BREAST WITH MALTESE ORANGE SWEET & SOUR SAUCE
Wafer style fried potato & roots fried julienne
SEARED VENISON RIB EYE STEACK WITH JUNIPER & CRANBERRY SAUCE
Beetroot, celeriac & spinach mashed potato
ORGANIC FARM LAMB:
OVEN ROASTED FRENCH RACK WITH PRESERVE GINGER BUTTER & CHIVES JUS
Wafer style fried potato, market green string beans, buttered carrots stew
CHAR BROILED BACON WRAPPED KIDNEYS PINCHITO (Skewer)
Served on classic Spanish paella
THE VERY CLASSICAL IRISH STEW CASSEROLE WITH ONION & POTATO
SHEPERD’S PIE OF THE DAY with our famous roasted onion flavored potato mash
SPECIAL DISH OF THE DAY MADE WITH MARKET FINDS
MONDAY:
MINCED DUCK CONFIT ON SPINACH & CEPES MUSHROOMS
FILET OF FRESH WATERWHITE FISH GLAZED WITH BOLINGBROKE SPARKLING WINE SAUCE Fresh noodles & buttered garden peas casserole
TUESDAY:
SEAFOOD CASSEROLE WITH LOBSTERSAUCE ON BUTTERED FENNEL
LAMB SHANK STEWED WITH PINK GARLIC “RIVIERA STYLE”
Broad beans & artichoke casserole with savory herb, semolina gnocchi
WEDNESDAY:
MINCED LAMB ON ZUCCHINI & EGGPLANT “MOUSSAKA STYLE”
HOME MADE PIKE DUMPLING “QUENELLE” OVEN BAKED WITH CRAYFISH SAUCE Buttered Creole rice, mixed veggies “jardinière” with pearly onions casserole
THURSDAY:
MINCED CHICKEN ON MIXED MUSHROOMS CASSEROLE
CHICKEN FREE RANGE FRICASSEE WITH CALVADOS & CREAMY CAMEMBERT SAUCE
Mushrooms casserole, buttered sour apples, large fresh noodles
FRIDAY:
MINCED “TARTAN SEAL” SCOTTISH SALMON ON STEWED MIX OF CELERI, FENNEL, LEEK & ONIONS
FISH FILET MIXED GRILL WITH “BOUILLABAISSE” STOCK? CROUTONS, “ROUILLE” SAUCE Oven baked potato casserole & braised fennel bulb (both cooked in bouillabaisse stock)
SATURDAY:
MINCED VENISON ON CARROT, CELERIAC & TURNIP STEW
CONFIT DUCK & WHITE BEANS STEW “CASTELNAUDARY’S STYLE CASSOULET” Duck leg, gizzards & heart confit, country sausage & black bacon, “Tarbais” beans
SUNDAY:
MINCED CHICKEN ON MIXED MUSHROOMS CASSEROLE
THE FAMOUS “CHOUCROUTE” SIMMERED IN RIESLING WINE WITH JUNIPER BERRIES
Pork shank, black bacon, smoked pork loin, knack sausage, “Morteau” sausage, steam potato
ON CHEESE TROLLEY
A CHOICE OF FARM ARTISAN CHEESES FROM AROUND THE WORLD
Served with apple, celery, walnuts & grapes, home made bread & Carr’s crackers
OUR SWEETS & DELICACIES
THE LEMON & WHISKY TRADITIONAL SCOTTISH CREAM SYLLABUB
Served with a lemon zest flavored almond financier cake
THOSE OL’ DECADENT PROFITEROLLES PUFF PASTRY TOPPED WITH EXTRA BITTER CHOCOLATE SAUCE
Filled with home made bourbon vanilla ice cream
THE VERY CLASSICAL SHERRY TRIFFLE
Served with a glass of Bristol Cream Sherry
HOME MADE MARKET FRESH FRUITS SALAD FLAVORED WITH BARBADOS RUM
Served with vanilla ice cream on request
PECAN NUTS CAKE TOPPED WITH CRISPY CARAMEL BROWN SUGAR
Served with caramel, pecan & pretzels ice cream
ARRAY OF “GRAND CRU” DARK CHOCOLATE DELICACIES (served in bit size)
Black Forest, honey/almonds pie, orange mousse, oven baked custard, ice cream, hot chocolate
DRAMBUIE FLAVORED CRÈME BRULEE
Served with almonds thins
ALMONDS “LEBANESE” BLANC MANGER TOPPED WITH ROSE WATER SYRUP
Served with pistachios crackling nougat &almonds thins
SERVED WARM (with prior order or 20 mn wait)
AVOCADO & MANGO EXTRA THIN CARAMELIZED PIE
Served with rum & pecan ice cream
“EXTRA VIRGIN LIGURIAN OLIVE OIL” ICE CREAM FRITTER
Served with fruit salad sprinkled with cream Sherry wine
POLENTA UPSIDE DOWN CAKE TOPPED WITH “TATIN STYLE” CARAMELIZED APPLES
Applejack ice cream & calvados caramel sauce
CREPES FLAMBEES TRADITION STUFFED WITH ORANGE SEGMENTS
Served on plate, orange & triple sec caramel sauce, vanilla ice cream
Rédigé le 21 novembre 2008 à 20:12 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
STARTERS
SEA URCHIN ASPIC ON COLD CALLALOO PASSED VELOUTE
THE RED TUNA FOUR WAYS “OWN MAKING”
Smoked, marinated, ceviche, potted
COLD HOME MADE BARBECUED RIB OF PIGLET
Served on green papaya “rougail” salad
AVOCADO GREEN GASPACHO SEASONED WITH “MATAGRINGO” SPICES
Served with crab flavored corn tortillas
COLOMBO SPICES COATED SEARED JUMBO PRAWNS
Served cold on pilaf rice salad with topical dried fruit mix
CHAR GRILLED TOMATO, SWEET GREEN PEPPERCORN, ONIONS & GARLIC SALAD
Served with cold poached egg & spicy dressing
TROPICAL SEASON FRESH FRUITS PLATTER
Lime dressing, plantain chips & cottage cheese
HOME MADE FOIE GRAS TERRINE GRAN CARIBBEAN STYLE
Served with candied lime and candied ginger preserves
FRESH COCONUT HEART SALAD WITH PINEAPPLE & LIME VINAIGRETTE
Marinated whelks, conchs & shrimps
THE TRADITIONNAL MULLIGATAWNY CONCH CHOWDER
A marriage of West & East Indies styles
“3 COLORS” SWEET PEPPER & ONIONS CRAB CAKE
Served with mango chutney
CARRIBEAN FRITTO MISTO WITH JALAPEÑO RELISH
Assortments of chicken, spareribs, prawns, conch & tropical veggies fritters
WEST INDIES SEAFOOD STYLE RIZOTTO
Vary upon market’s finds
FISH & SEAFOOD
PAN SEARED CARIBBEAN GROUPER WITH SEA URCHIN SAUCE
Served with pumpkin and potato mash & Creole slaw
FISHERMAN’S MIXED GRILL WITH “FEROCE” BOUILLABAISSE STOCK
Casarecce pasta & chayote squash julienne
SEARED DIVER SCALLOPS WITH KEY LIME & CANDIED GINGER SABAYON
Yucca mash & fried green papaya shave
CHAR GRILLED SWORDFISH TOURNEDOS WITH HOT & SOUR CHUTNEY
Petite seafood & vegetables jambalaya
OVEN ROASTED CRAYFISH WITH MY EXTRA VIRGIN OLIVE OIL “NO BUTTER” GARLIC SAUCE
Rice patties & stir fry onions and mixed pepper
MEAT & POULTRY
OVEN BAKED RACK OF LAMB WITH KEY LIME & CANDIED GINGER BUTTER
Petit own jus, sweet potato cake, stir fry greens
SLOW ROASTED WILD PIGLET RACK WITH SWEET & SOUR SAUCE
Yucca chips & Creole slaw
BREAST OF FREE RANGE CHICKEN STEAMED OVER COLOMBO STOCK
Fried plantain, tropical dried fruit mix pilaf rice
PAN SEARED BEEF TENDERLOIN TOURNEDOS WITH GRILLED PINEAPPLE
White rum sauce, corn pancakes, roasted garlic spinach
CHAR GRILLED VENISON RIB CRUSTED WITH FIVE PEPPERCORN
Cranberry & Merlot sauce, celeriac purée, spring veggies casserole
SWEET DELICACIES
KEY LIME VARIATION (bit size)
Caramelized shortcake, crispy tart, crème brulée, ice cream, charlotte mousse, ti’punch, tuile
PINEAPPLE CRUMBLE
Caramel Pineapple sauce, rum flambé, served with “ti’punch” ice cream
DARK “GRAND CRU” CHOCOLATE VARIATION (bit size)
Dried mango shortcake, honey & pecan tart, custard, ice cream, charlotte mousse, hot chocomilk, tuile
CARAMELIZED AVOCADO THIN PUFF PASTRY TART
Vanilla bean ice cream
EXTRA VIRGIN OLIVE OIL ICE CREAM FRITTER
Mango, rum & chilly pepper sauce
MARKET TROPICAL FRUITS RAINBOW AND CREAM CHEESE ICE CREAM
Rédigé le 21 novembre 2008 à 17:20 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
ENTRANTES
*Atún rojo en todos sus estados (ahumado, marinado, en tartar, en gelatina, en chicharrones)
*Jamón Ibérico de bellota “Valle Los Pedroches”, helada a la fruta de la temporada y pepe verde
*Ensaladilla asada de tomates, pimientos verdes, cebollas dulces y ajos, aceite virgen de Segura
*Foie Gras de pato hecho en casa con especias del Maestro Escoffier y vino dulce de Málaga
*Gazpacho verde de aguacate con especias “Mata gringo”, limón verde y tostaditas variadas
*Ensalada de tomates cortadas en carpaccio, verduras y queso fresco di cabra
*Huevos revueltos en aceite virgen de Segura, pisto de verduras y mariscos fritos
*Cazoleta de caracoles al hierves verdes y juego de foie gras debajo hojaldre al mantequilla
*Arroz “Vialone Nano” cremoso, espárragos y trufas, chicharrones de foie gras
*Caldo de pescados y mariscos, julianas de hinojo, cebolla y apio al azafrán
PESCADOS Y MARISCOS (según la pesca del día)
*San Pedro en hojas de parra, salsa al yogur con cilantro, menta, especias orientales
*Bacalao en lonjas de panceta, salsa al vino tinto, lentejas con pie de cerdo de bellota
*Trasero de rape al horno, zarzuelita de mariscos y habas al pimiento d’Espelette
*Sepia asada al parilla sobre un monocromo de verduras verdes, salsa al hierves verdes
*Cigalas confitas en aceite virgen de Segura, 3 perejiles y ajo, hojuela al harina de garbanzos
*Rodaballo salteo sobre l’hueso, piperade a los 3 pimientos, cebolla, chorizo de bellota y alcaparras
CARNES
*Pancetta de cerdo ibérico glaseada in su jugo, confito de cebolla dulce y patatas granallas
*Rabo de buey en redecilla, guisado en vino tino, puré de guisantes secos y repollo salteo
*Molleja y riñones de ternera salteo con alcachofa y trufa, puré de patata al mantequilla
*Tournedos de pato asado al parilla, fabada con pierna, corazón y mollera confitados
*Carré de cordero asado al horno, jugo al jengibre cristalizado, mantequilla al cilantro, torta de arroz
*Seta gigante que se pone por un solomillo, salsa al jerez oloroso y trufa, torta de patatas
*Chuleta de buey de Extremadura “IGP” salsa al Jerez Oloroso, foie gras, estofado de seta y trufas, chicharrones de patatas al mantequilla
POSTRES
*Turrón helado frito con frambuesas coladas y chicharrones de chocolate amargo
*Terrina de cítricos en gelatina, helada al chocolate amargo, cáscaras caramelizadas
*Torta Gioconda con crema de limón al aceite virgen y mantequilla, queimada como al sol
*Crema cuajada de huevos y nata a la lavanda, caramelizada al azúcar moreno, galletas di almendras
*Gelatina de leche di almendras al agua de rosas y crujiente de pistachos garapiñados
*Tostadas de bollo caramelizadas con helada al queso fresco, sabayòn a la cerveza
Rédigé le 21 novembre 2008 à 17:17 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
HUITRES, COQUILLAGES & CRUSTACES
MARENNES D’OLERON PALOURDES
FINES DE CLAIRES # 1 MOULES D’ESPAGNE FINES DE CLAIRES # 3 OURSINS (EN SAISON)SPECIALES # 2
SPECIALES DE BOUZIGUES # 1 BULOTS
EMERAUDES DE VENDEE CREVETTES BOUQUET
FINES DE CLAIRES # 2 CREVETTES GRISES
SPECIALES # 2 LANGOUSTINES
TOURTEAU
PLATES DE RIEC/BELON HOMARD
SPECIALES #2 Servis avec notre mayonnaise aux herbes fraîches
Pour commencer
CRISTAL DE CREVETTES ROSES, MOULES & SUPIONS,
Gaspacho vert d’avocado aux épices “Matagringo”
SAUMON ÉCOSSAIS « LABEL TARTAN » EN DÉCLINAISON
Fumé, mariné, en ceviche, en hure, en rillettes, pain « bagel » & crème sûre à l’aneth.
POISSON DE LA PÊCHE DU JOUR EN TARTARE À L’HUILE D’OLIVE LIGURE
Ecume d’un « Bombay Blue Sapphire » Gin Fizz.
AILE DE SEICHE GRILLÉ AUX SAVEURS ÉPICÉES DE L’ATLAS
Petite salade crue d’artichaut, concombre, oignon, poivron, & tomates à l’ail rôti.
BLANC MANGER DE MOSTELLE AU CAVIAR D’AQUITAINE
Gelée au Muscat de Rivesaltes, chips de Salamanca « Iberico »
SALADE D’AILE DE PIGEONNEAU, FOIE GRAS, LANGOUSTE & TRUFFES
En souvenir d’Alain Chapel.
FUMET CORSÉ DE BOUILLABAISSE AU PASTIS
Surmonté d’un soufflé à l’Ossau Iraty.
SIX BELLES SPÉCIALES FRÉMIES À LA BIÉRE ROUSSE
Pomelo rose, algues wakame, jambon « Iberico »
GÂTEAU D’ARAIGNÉE DE MER CLOUTÉ D’ANCHOIS
Chutney de poivrons tricolores aux olives noires.
CRUSTACÉS & COQUILLAGES
SAINT JACQUES & LANGOUSTINES EN RIZOTTO CRÉMEUX
Cèpes, pois gourmands & ventrêche de « patte noire de Bigorre »
GROSSE CREVETTE « CAMARONE » DANS SON JUS À L’AIL DE LAUTREC
Galette de Polenta & petites légumes d’un tian en mille feuilles.
HOMARD RÔTI À LA COQUE « 4 MINUTES » JUS TRANCHÉ À L’HUILE D’OLIVE « LIGURE »
«Fritto misto» d’asperges vertes, artichauts violets & fleurs de courgettes, socca.
BULOTS, COUTEAUX, HUITRES, MOULES & PALOURDES EN CASSEROLE AU JUS D’OURSIN
Poêlée de « Pappardelle » aux petites légumes de la Riviera & huile d’olive Ligure.
CRIQUE DU PAYS DE SAULT FOURRÉE D’UN RAGOUT DE CEPES, GRENOUILLES & PIED DE COCHON
Jus tranché au vin doux de Banyuls, salade de jeunes feuilles mélangées
AU GRE DE LA MAREE
FILETS DE MERLAN & RACINES EN GRANDE FRITURE D’HUILE D’OLIVE LIGURE
Esprit d’un « fish & chips » sur les bords de la Tamise.
BRANDADE DE ROUGETS «GRONDIN & BARBET» A L’AIL DE LAUTREC
Salade de petites feuilles vertes mélangées à la truffe noire.
DOS DE SAUMON ÉCOSSAIS MI GRILLÉ & SERVI DANS UN DASHI CITRON VERT/GINGEMBRE
Nouilles udon, petites légumes vertes de jardin & pousses germées.
GRENADIN DE THON ROUGE FOURRÉ DE FOIE GRAS COMME UN ROSSINI
Jus de veau au vieux Banyuls & aux truffes, gâteau de pommes de terre & artichaut «Lathuile»
ROUELLE DE FILET DE SOLE AU SALPICON DE HOMARD FAÇON BAGATELLE
Pointes vertes & cèpes au beurre noisette, Macaire de pommes de terre aux herbes tendres
BLANC DE TURBOT DE LIGNE POÉLÉ SUR UNE ROUELLE D’AGNEAU, JUS CORSÉ
Gibelotte de févettes au fenouil, churros de pommes de terre, fondue de tomates & oignons.
MORUE ½ SEL SNACKÉE SUR LA PEAU AU JUS DE CRESSON & BEURRE BRETON
Chiffonnade de choux «Savoy» au gras de canard, «gnocchi Romana»
LOUP DE PÊCHE CÔTIÈRE GRILLÉ A LA MODE DE «LA GOULETTE»
Grosses frites à la peau, tomate grillée, julienne de courgette, oignon rouge & poivron vert, œuf frit.
CHOPS DE BEAUDROIE «À LA PLANCHA» VIEILLE RECETTE BORDELAISE
Sauce au vieux Faugères, garniture « grand-mère » purée de pommes de terre.
DAURADE ROYALE MARINÉE AU SEL DE CAMARGUE, SAUCE BORTSCH & CRÈME SÛRE
Salade d’algues wakame, racines en aigre doux, galette de porridge à l’anglaise.
Les grandes alliances
TOURNEDOS DE BŒUF DE SALERS AU GROS SEL & AUX HUITRES «ALFRED PRUNIER»
Jus à l’Amontillado, garniture vert pré, une tomate grillée, un Yorkshire pudding.
COCHONNET DE BIGORRE LENTEMENT ÉTUVÉ AU FOUR, JUS DE CUISSON AUX ANCHOIS & CÂPRES
Choucroute au riesling & pomme purée au genièvre écrasé
MIGNONS & RIS DE VEAU «SOUS LA MÈRE» SAUTÉS AUX LANGOUSTINES FAÇON OSCAR
Jus réduit, Béarnaise, Américaine, pointes vertes, gratin de macaroni farcis d’une carbonara.
AILE DE VOLAILLE DE BRESSE & GAMBAS ETUVÉES AU VIN DE MUSCAT
Carottes en casserole à la Vichy, polenta à l’origan, feuilles de roquettes sautées
CARRÉ D’AGNEAU DES PYRÉNNÉES RÔTI & GALETTE DE TOURTEAU AUX ÉPICES DU DIABLE
Jus au gingembre confit & beurre de ciboulette, pommes gaufrettes, pimientos grillés
LES FROMAGES AFFINES « AOC » AU LAIT CRU DE NOS PROVINCES (sur le plateau & selon arrivages)
CAMEMBERT, BRIE DE MEAUX, ABONDANCE « 12 MOIS » OSSAU IRATY, LAGUIOLE VIEUX, ROQUEFORT « BARAGNAUDES » FOURME D’AMBERT, PONT-L’EVEQUE, MUNSTER,
EPOISSE « BERTHAULT » VACHERIN « MONT D’OR » SAINT MARCELLIN, SELLES/CHER, REBLOCHON, MIMOLETTE, SAINT-MAUR DE TOURAINE, PULIGNY SAINT PIERRE,
CHAOURCE DE CHAMPAGNE, MAROILLES
GOURMANDISES & DOUCEURS
CES BONNES VIEILLES « TRÈS DECADENTES » PROFITEROLLES
Fourrées d ‘une glace à la vanille, sauce au chocolat « Guanaja »
VARIATION SUR LE CHOCOLAT NOIR « GRAND CRU »
Forêt noire, tartelette miel/amandes, charlotte, petit pot de crème, glace, chocolat chaud au vieux rhum
GÂTEAU AUX NOIX DU PERIGORD CARAMÉLISÉ À LA VERGEOISE CROUSTILLANTE
Glace au caramel, noix & bretzels, pêches blanches au sirop léger
MON TIRAMISU AU MARSALA & CAFÉ EXPRESSO
Salade d’oranges aux zestes confits, glace à l’Amaretto.
CREME BRULÉE A LA LIQUEUR IZARRA VERTE
Tuiles dentelles aux amandes, salade de mendiants
GELÉE D’ORANGES & POMELOS AU VIN DE PACHERENC
Glace au chocolat extra noir, aiguillettes confites, petit palmito au caramel
SALADE DE FRUITS FRAIS DU MOMENT « PRÉPARATION MAISON »
Glace vanille & petit financier aux amandes
FENOUIL CONFIT AU SAFRAN, CITRON & SUCRE DE CANNES
Glace au Pernod, madeleine à l’anis
BABA TREMPE AU VIEUX RHUM DES ISLES & CHANTILLY
Vieille recette de maison bourgeoise, éventail de fruits exotiques.
VARIATION SUR UN FRUIT DE SAISON
Joconde, tartelette coup de soleil, charlotte, crème brulée, glace, grog chaud à la liqueur.
TARTE FINE FEUILLETÉE CARAMELISÉE AUX POMMES SÛRETTES
Glace au Calvados du Pays d’Auge
GÂTEAU TIEDE DE POLENTA RENVERSÉ & POMME TATIN
Glace au calvados, sauce caramel
PASTIS GASCON FEUILLETÉ AU BEURRE & AUX CERISES D’ITXASSOU
Glace au Cherry Marnier
GLACE A L’HUILE D’OLIVE « LIGURE» FRITE EN TEMPURA
Salade de figues au vin de Muscat.
SOUFFLE AUX FRUITS CONFITS & A LA LIQUEUR DE DANTZIG
Petits macarons & glace plombières.
Rédigé le 16 septembre 2008 à 20:52 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
POUR COMMMENCER
FOIE GRAS D’OIE DE MONTAUX EN TERRINE, RELEVE AU SEL ESCOFFIER
Salade Lorette (céleri, betterave, pommes, mâche & noix) en rosace
PERLES D’HUITRES « EMERAUDE » EN GELEE DE MUSCADET
Julienne de laitue de mer
JAMON REAL IBERICO « VALLEE DE LOS PEDROCHES »
Sorbet du moment au poivre vert confit, salade d’herbes de toutes sortes à l’huile « Nuñez de Prado »
GROSSES LANGOUSTINES DE LA BAIE D’ERQUY AU CAVIAR D’AQUITAINE
En carpaccio, à l’huile vierge « Biancardo » écume d’un Bombay Sapphire Gin Fizz, tuile craquante
TOMATE CŒUR DE BŒUF
En tartare à l’oignon & fenouil puis frite en tempura
Emincé de champignons crus à la truffe blanche d’Alba
SOUPE AU CANARD & FOIE GRAS EN PETITE MARMITE « FACON DIM-SUM » :
Servie en ravioli à la vapeur, d’après une idée originale de mon ami « Joe Shanghaï »
SOUPE A L’OIGNON DOUX DES CEVENNES
Surmontée d’un soufflé au Beaufort d’Abondance
PORCINI, ASIAGO VECCHIO & PROSCIUTTO
En succès soufflé au jaune d’œuf poché, croustille de culatello
GRENOUILLES, PETITS GRIS & BEATILLES AU BEURRE D’ESCARGOT
(Jambonnettes de grenouilles, petits gris, écrevisses, crêtes & rognons de coq, ris de veau)
Beurre d’escargot à la Bourguignonne)
Servis avec un granité à la Gnole de la Roubine (Marc de Provence)
RIZOTTO « VIALONE NANO » AUX PETITES LEGUMES DE PRINTEMPS
Émincé de truffes noires du Périgord
CROMESQUIS DE FOIE GRAS DE CANARD DE MONTAUX
Royale froide d’artichauts « poivrade» à la truffe noire du Périgord
AU GRÉ DE LA MARÉE
SOLE GEANTE DE PLEINE MER EN BAGATELLE
Un filet, fourré araignée de mer/trompettes noires, doré au beurre ½ sel, tombée d’épinards
CABILLAUD DU GRAND LARGE :
Le dos en grande friture, servi avec racines, façon « fish’n chips » sabayon limette bière rousse
SAUMON D’ECOSSE LABEL TARTAN :
La darne mi grillée dans un fumet de coquillages au « Gros Plant » galette de porridge à l’anglaise
HOMARD BLEU DE BRETAGNE CUIT A LA COQUE « 4 MINUTES »
Persillade à l’huile vierge Ligure « Biancardo » & rizotto à l’artichaut épineux frit
TURBOT DE LIGNE ROTI SUR UNE ROUELLE DE VEAU
Gnocchi de pommes de terre tricolores (vitelotte bleue, cèpes & tomates séchées)
NOIX DE ST JACQUES ET LANGOUSTINES DE LA BAIE D’ERQUY EN ONDINE
Flan d’huitres « Émeraude » & étuvée de petites légumes de mer
DE LA FERME & DE LA CHASSE
COTE DE VEAU « SOUS LA MERE » AUX CAROTTES CONFITES,
FACON VICHY « HÖTEL DES SOURCES 1936 » pour 2,
Poêlée au sautoir, à la Matignon, purée de pommes de terre à l’oignon brulé
RUCHE DE MACARONI AU RIS DE VEAU « SOUS LA MERE » & HOMARD BRETON
Jus tranché à l’Américaine, pointes vertes et cèpes
SELLE D’AGNEAU ALLAITON DE L’AVEYRON CONFITE EN ESTOUFFADE
Fourrée de ris & rognon, marmelade de harissa(création HV) cassoulet de févettes & artichauts
COTE DE BŒUF DE COUTANCIE A LA FICELLE pour 2
Bouillon & légumes du pot au feu, Béarnaise à la moutarde violette
COCHON DE LAIT « PATTE NOIRE DE BIGORRE »
Mijoté au gingembre confit & à la coriandre fraiche, rouleau de printemps aux légumes
VOLAILLE DE BRESSE EN COCOTTE LUTEE, AUX ECREVISSES DES DOMBES
Spatzeli tricolores (épinards, cèpes & tomates confites)
ESCAUTON DE POULETTE FAISANNE DU PERIGORD « DE MON DERNIER REPAS »
En souvenir de Jacques Brel
En soutane de truffes, jus tranché au joli vin d’Arbois
TOURTE DE LIEVRE SAUVAGE AU FOIE GRAS « VIEILLE RECETTE BOURGUIGNONNE »
Traité à la Royale, sauce au vieux Pommard
CANNETON DE L’OURCQ « AOC » EN CASSEROLE AU VRAI JUS
Galette de pommes de terre aux artichauts « Père Lathuile »
COTELETTE DE CHEVREUIL POELE A L’ANCIENNE & VRAI JUS AU GENIEVRE
Pomme en l’air/canneberges, purée de céleri rave, marrons confits
DOUCEURS & GOURMANDISESPECHE BLANCHE DU PERIGORD
Fourrée d’un cœur en pâte d’amandes, encroute briochée, glace à la truffe
PALMITO EN BELLE HELENE
Poire caramélisée, mousse « Guanaja » glace au piment d’Espelette confit
RUCHE GLACEE AU MIEL & MYRTILLES
Comme un vacherin, meringue au miel, glace myrtilles
GLACE A L’HUILE D’OLIVE « VALLAUREA » FRITE EN TEMPURA
Petits fruits rouges en Gaspacho
CREME D’AMANDES BRULEE AU CARAMEL D’EAU DE ROSE
Tuile craquante aux pistaches à la cannelle
SOUFFLE « ALE & LIME »
Soufflé à la bière « Ale » & cordial à la limette, glace au pain d’épices
CONCERTO EN NOIR DE CHOCOLAT « GRAND CRU »
Forêt noire, tartelette « miel/amandes, charlotte, petit pot de crème, glace, chocolat chaud à la Chartreuse
VARIATION ACIDULEE SUR LE CITRON DE MENTON
Joconde caramélisée, tartelette coup de soleil, charlotte, crème brulée, glace aux zestes, limoncello
CREPES FLAMBEES EN SALLE A LA SUZETTE
Selon la recette de mon bon Maître Auguste Escoffier
LA GRANDE ASSIETTE DES PETITS DESSERTS DE GRAND MERE
Mousse au chocolat noir, Crème renversée au caramel, Savarin au rhum & chantilly, Trottoir feuilleté aux poires, Tarte sablée aux fruits rouges, Tarte caramélisé au sucre cassonade, Éclair au café, Bugne lyonnaise, Millefeuilles à la crème, Truffe au chocolat, Crêpe à la confiture, Glace vanille
Rédigé le 17 août 2008 à 01:28 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |
OYSTERS, SHELLFISHES & CRUSTACEANS
COLCHESTER FLAT NATIVE OYSTERS [PGI] RAW DIVER SCALLOPS
MEDIUM SIZE RAW BRANCASTER MUSSELS LARGE SIZE RAW SEA URCHIN (IN SEASON)
COOKED WHELKS
THORNAM EAST ANGLIA ROCK OYSTERS RAW MUSSELS
MEDIUM SIZE RAW RAZOR CLAM
LARGE SIZE
STEAMED KILKEEL IRISH KING SHRIMPS
FALMOUTH CORNWALL OYSTERS STEAMED CRANGON IRISH GREY SHRIMPS
NATIVE FLAT LARGE SIZE STEAMED DUBLIN BAY PRAWNS
NATIVE MEDIUM SIZE LIVE STEAMED IRISH BROWN CRAB
ROCK LARGE SIZE LIVE STEAMED IRISH DOWN LOBSTER
ROCK MEDIUME SIZE
All cooked seafood are served with our fresh petite herbs mayonnaise
Raw oysters & shellfishes are served with our shallots cider vinegar and home made cocktail sauce
STARTERS
COLD:
GREEN AVOCADO GASPACHO FLAVORED WITH SOUTHERN SPICES & HERBS
Pink shrimps, mussels & cuttlefish in brine
“TARTAN SEAL” SCOTTISH SALMON HOME MADE PREPARED
Hickory smoked or dill marinated, home made bagel & herbed sour cream
RAW FISH OR SEAFOOD TARTAR MADE WITH CATCH OF THE DAY
Virgin olive oil & lime juice Bombay Sapphire Fizzy aspic
CHARGRILLED CUTTLEFISH SERVED COLD IN OWN JUICE
Rice salad with Greek garnishes
OUR SEAFOOD HOME TERRINE MADE WITH CATCH OF THE DAY, BALSAMICO & PASSITO JELLY
Toasted Swedish rye bread & field mix salad
ORGANIC TOMATO & MARINATED MONKFISH CARPACCIO OLIVE OIL TARAMA DRESSING
Field mix salad and shaved Swaledale ewe cheese
UNSKINED FINGERLING POTATO SALAD WITH POACHED EGG & KIPPERS FILET
Spring mixed green veggies with our fresh petite herbs mayonnaise
RAINBOW COLORED EGG, FETA & VEGGIES COLD CAKE WITH PETITE SHELLS
Extra virgin Ligurian olive oil & Balsamic vinegar dressing
LOBSTER, FOIE GRAS & YOUNG SQUAB SALAD WITH TRUFFLES
Tribute to Master Chef Alain Chapel
WARM:
OUR AZIMINO “AN ITALIAN BOUILLABAISSE STYLE SOUP”
Topped with a Parmesan Reggiano soufflé
FROG LEGS, SNAILS, PIGLET FOOT & WILD MUSHROOMS POT PIE, PINOT NOIR WINE SAUCE
Puff pastry crust, field mix salad with walnuts apples & celeriac
BAKED JERSEY POTATO FILLED WITH OYSTER, MUSSELS & COCKLE STEW IN RUSTY IRISH BEER
Spring baby lamb lettuce salad with walnut oil & lemon dressing
ORGANIC BABY ROOTS & LEAVES STEAMED IN BROTH SERVED WITH POACHED COD
Porcini oil & Balsamic vinegar dressing, Porcini shave
DAME EDNA LEWI’S CAJUN BROWN CRAB CAKE
Served with bell peppers chutney & field mix green salad
THE TRADITIONAL CARLINGFORD’S PETITE SHELLS CHOWDER WITH ALE BEER
Served with garlic toasted country bread
SIX PLUMP THORNAM EAST ANGLIA ROCK OYSTERS LIGHTLY SIMMERED IN SEA WATER
Pomelo, wakame seaweed, "Perrugina saussage
SPECIAL BREAD:
ORGANIC CIABATTA ROASTED WITH PESTO & ANCHOVIES FLAVORED LIGURIAN X.V. OLIVE OIL
FISHERMAN’S CATCHES
SEMI CHAR GRILLED “TARTAN SEAL” SCOTTISH SALMON
Served in own broth with Noilly, white veggies & mushrooms julienne, porridge cake
BAKED RED GURNARD, RED MULET & POTATO GARLIC “BRANDADE” MASH
Topped with Cotswold cheddar gratin
DEEP FRIED FILET OF PLAICE IN BEER BATTER WITH CRISPY VEGGIES CHIPS
Tartar sauce & fried parsley
“A LA PLANCHA” SEARED MONKFISH CHOPS WITH MARJORAM
3 colours sweet peppercorn and red onions confit & porridge patty
“SESAME & CANDIED GINGER COATED” SEMI-SNACKED STEACK OF RED TUNA
3 colours sweet peppers & sweet onion salad, lime & soy sauce with cilantro, udon noodles
BRIOCHE CRUMBED DOVER SOLE WITH LOBSTER STUFFING AU “BEURRE NOISETTE”
Green asparagus tips & porcini mushrooms, Jersey mashed potato with chives
PAN FRIED STRIP SEA BASS AS IT’S SERVED IN TUNISIA “LA GOULETTE” HARBOR
XL French fries, red onion, bell pepper & zucchini fried julienne, fried egg
OVEN ROASTED TURBOT ON THE BONE OVER A LAMB OSSO BUCCO, ONION BURNED OWN JUS
Roasted tomato, green string beans, celeriac & Jersey potato mash
PAN SEARED SEMI SALTED COD ON CRISPY SKIN, BORTSCH SAUCE & SOUR CREAM GLAZE
Savoy cabbage with O’Doherty’s black bacon, pumpkin fritters, semolina gnocchi
CRUSTACEANS & SHELL CATCHES
DIVER SCALLOPS & DUBLIN BAY PRAWNS “VIALONE NANO” CREAMY RIZOTTO
Porcini mushrooms, garden green peas & pancetta “risi e bisi” style
CAMARONE XL PRAWNS WITH “MATAGRINGO” SPICY CHUTNEY
Polenta cornmeal patty, char broiled “Riviera” veggies Napoleon
«4MINUTES» ROASTED CARLINGFORD IRISH LOBSTER
Liguria X.V. olive oil "no butter" garlic sauce, fried artichokes, “Imperial” black rice
CARLINGFORD MUSSELS AND/OR COCKLES IN MULLIGATAWNY BROTH
Curry vindaloo flavoured with garnishes & basmati rice cake
JUMBO PRAWNS TEMPURA WITH LEMON, GINGER & LIGURIAN E.V. OLIVE OIL
Seared asparagus tips, porcini & sun-dried tomato with pappardelle noodles
DIVER KING SCALLOPS SEARED ON SHELL WITH RUSTY BEER & SHALLOTS SABAYON SAUCE
Seared artichokes & broad beans with savory chicken jus pappardelle
PAN SEARED DUBLIN BAY PRAWN WITH CILANTRO, CUMIN, GARLIC & LIME JUICE SAUCE
Oven baked “tian” & chickpeas “socca” pancake
GAME, MEAT & POULTRY “SURF’N TURF” MAIN COURSES
ALL OUR PRODUCTS ARE ORGANIC OR ORIGIN CERTIFIED
ANGUS ABERDEEN BEEF:
CHARGRILLED TENDERLOIN WITH MALDON COARSE SALTED BUTTER & NATIVE OYSTERS BOSTON STYLE
Tribute to Master Chef Alfred Prunier
Market green string beans, roasted tomato, Yorkshire pudding
LUCIES FARM’S KUROBUTA PORK
LOIN CHOP CHAR BROILED OLD STYLE OWN JUS WITH LEMON, CAPERS, CROUTONS & ANCHOVIES
Riesling sauerkraut & buttered mashed potato with crushed juniper
SCOTTISH ROSE VEAL:
CHAR GRILLED MEDALLION & PAN SEARED SWEETBREADS “OSCAR” WITH DUBLIN BAY PRAWNS
Green asparagus tips & porcini mushrooms, home made fried potato skins, Béarnaise
FARM FREE RANGE CHICKEN:
SEARED CHICKEN BREAST ON THE BONE & TIGER PRAWNS IN FROG ISLAND ALE BEER FLAVORED SAUCE
Buttered carrots & chives casserole & porridge patty
LANGLEYCHASE FARM ORGANIC LAMB
OVEN ROASTED FRENCH RACK & CRAB CAKE WITH PRESERVE GINGER BUTTER & CHIVES JUS
Wafer style fried potato, market green string beans, buttered carrots stew
OUR SWEETS & DELICACIES
A CHOICE OF OUR FARM CHEESE FROM ALL BRITAIN
Served with apple, celery, walnuts & grapes, home made bread & crackers
THE LEMON & WHISKY SYLLABUB WITH ZEST FLAVORED SHORTCAKE
THOSE OL’ DECADENT PROFITEROLLES PUFF PASTRY TOPPED WITH EXTRA BITTER CHOCOLATE SAUCE
Filled with home made bourbon vanilla ice cream
THE VERY CLASSICAL SHERRY TRIFFLE
HOME MADE MARKET FRESH FRUITS SALAD FLAVORED WITH BARBADOS RUM
PECAN NUTS CAKE TOPPED WITH CRISPY CARAMEL BROWN SUGAR
Served with caramel, pecan & pretzels ice cream
ARRAY OF “GRAND CRU” DARK CHOCOLATE DELICACIES (served in bit size)
Black Forest, honey/almonds pie, orange mousse, oven baked custard, ice cream, hot chocolate with rum
DRAMBUIE FLAVORED CRÈME BRULEE
Served with almonds thins
ALMONDS BLANC MANGER TOPPED WITH ROSE WATER SYRUP
Served with pistachios crackling nougat &almonds thins
RASPBERRIES & CHIBOUST CREAM FLACKY PASTRY MILLE FEUILLE
Flavoured with raspberry “eau de vie”
SERVED WARM (with prior order or 20 mn wait)
AVOCADO & MANGO EXTRA THIN CARAMELIZED PIE
Served with rum ice cream
“EXTRA VIRGIN LIGURIAN OLIVE OIL” ICE CREAM FRITTER
Served with fruit salad
POLENTA UPSIDE DOWN CAKE TOPPED WITH “TATIN STYLE” CARAMELIZED APPLES
Applejack ice cream & caramel sauce
Rédigé le 17 août 2008 à 01:07 dans Mes Menus | Lien permanent | Commentaires (0) | TrackBack (0)
|
Tweeter ceci !
| |